Wat is een webapplicatie?

Besteedt u ook zoveel kostbare tijd aan factureren, bestellingen, stockbeheer,... ? Met webapplicaties kan u deze processen digitaliseren en automatiseren.

Webapplicaties zijn software programma’s die ontwikkeld zijn met webtechnologie. Ze worden gehost op een webserver en kunnen geopend worden met eender welke webbrowser. Webapplicaties worden dus niet geïnstalleerd op uw computer en werken op eender welk apparaat: tablet, desktop, smartphone. Zo hebt u altijd toegang, waar u ook bent.

Waarom een webapplicatie laten maken voor uw bedrijf?

Flexibel gebruikersbeheer

Met een centraal gebruikersbeheer kunnen webgebaseerde software oplossingen iedereen precies de functionaliteit bieden die hij of zij nodig heeft. Bovendien kunt u, in tegenstelling tot klassieke programma’s, niet enkel uw eigen medewerkers toegang bieden, maar ook uw klanten, leveranciers of andere relaties. Zo worden zij een actief onderdeel van uw bedrijfsproces, worden de communciatielijnen aanzienlijk korter en worden fouten (bv bij het overnemen van bestellingen of gegevens) tot een minimum herleid.

Administratieve software

Oplossingen van eenvoudig klantenbeheer tot complete CRM of ERP toepassingen liggen binnen handbereik. Offerte- en orderverwerking, beheer van transport, facturatie en verwerking van betalingen zijn allemaal mogelijk. Bovendien kan deze functionaliteit moeiteloos geïntegreerd worden met de datastroom van website of webshop.

Automatisatie

Met webapplicaties kunnen heel wat tijdrovende processen gedigitaliseerd en geautomatiseerd worden:  tijdsregistratie, projectbeheer, facturatie, stockbeheer, bestellingen, etc. Gedaan met verloren tijd. Zo kan u focussen op wat er echt toe doet.

Of u gaat nog een stap verder, waarbij u kiest voor webgebaseerde totaal oplossingen, waarin zowat alle bedrijfsprocessen geïntegreerd worden. Hierdoor beschikt u over een volledig op maat geschreven pakket waarin u al uw activiteiten kan bundelen. Ook uw klanten of leveranciers kunnen hier actief gebruik van maken.

Wat zijn de voordelen van een webapplicatie?

Installatie en onderhoud zonder zorgen

Bij webapplicaties hoeft er geen software op uw computer geïnstalleerd te worden. Alleen al daardoor bespaart u hopen geld én kopzorgen. Updates gebeuren in één keer op een centraal punt. Het toevoegen van nieuwe functionaliteit is nog nooit zo makkelijk geweest.

Eenvoudige integratie

Webapplicaties zijn door hun aard ideaal voor het integreren van open-source oplossingen. Daardoor kunnen we heel vaak bestaande modules inbouwen, zonder dat daar aanzienlijke investeringen tegenover staan.

Overal toegankelijk

Mac, Linux, PC, tablet, smartphone? Omdat webapplicaties op een webserver draaien, zijn de programma’s vanop elke locatie met een internet connectie bereikbaar en dat op alle apparaten.

Mobiele applicaties kunnen ook moeiteloos met uw systeem verbinden: ideaal voor medewerkers die onderweg gebruik willen maken van de bedrijfssoftware.

Modulaire opbouw

Diverse onderdelen kunnen heel makkelijk van elkaar gescheiden blijven. Hierdoor is een modulaire opbouw van de applicatie heel gemakkelijk te realiseren en wordt het eenvoudig om bepaalde stukken af te schermen of open te stellen voor gebruikers, nieuwe modules toe te voegen, etc. Webapplicaties zijn zo gemakkelijk uit te breiden of aan te passen en kunnen de evolutie van uw bedrijf blijven volgen.

 

Ziet u de voordelen van een webapplicatie op maat voor uw bedrijf of KMO en bent u klaar voor de volgende stap? Aan een goede omschrijving van waar u naartoe wil hebben we genoeg om samen met u de beste oplossing te zoeken. Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

Een webapplicatie laten ontwikkelen?