Wat is een responsive website?

Een responsive website ziet er goed uit op alle apparaten: PC, smartphone etc. en is dus mobiel vriendelijk. Met een responsive website scoort u beter in Google en biedt u uw bezoekers een optimale gebruikservaring. Mooi meegenomen, toch?
 

Surft u op een smartphone, tablet of pc? Een responsive website kan u zonder problemen op eender welk toestel bekijken. Niets is frustrerender dan een website bezoeken die niet werkt op uw toestel. Dan gaat u al snel op zoek naar een alternatief. Natuurlijk wil u niet dat dit met uw website gebeurt. Denk hieraan als u een website laat maken.

Responsive webdesign biedt hiervoor de oplossing. Surft u mobiel, dan worden bv knoppen groter en duidelijker weergegeven en wordt de beschikbare schermruimte optimaal benut. Op een pc hebben we dan weer alle ruimte om bv. veel foto's te tonen.

Ook Google verkiest responsive websites

Google heeft in 2015 aangekondigd dat websites die niet “mobile friendly” (responsive) zijn, voortaan een lagere plaats in de zoekresultaten krijgen en responsive websites hoger zullen tonen. Dus ook voor SEO is het belangrijk dat uw website zo gebruiksvriendelijk mogelijk is. Natuurlijk wil u ook graag een website die hoog scoort in Google en u vooral bezoekers en klanten oplevert.

Hebt u al een mobielvriendelijke website?

Is uw website nog niet responsive en wil u ook graag hoog scoren in Google? Of wil u weten hoe goed uw website een mobiele test  doorstaat? Wij testen dit gratis voor u en leveren een rapport en advies op maat!

Wil u ook een responsive website?