Google benadeelt voortaan sites die niet mobielvriendelijk zijn

Wordt uw website niet goed weergegeven op een smartphone of tablet? Dan is het tijd voor een website met responsive design.
 

Google voert een belangrijke vernieuwing door in hun zoekmachine: websites die niet “mobile friendly” zijn, krijgen voortaan een lagere plaats in de zoekresultaten. “Mobile friendly”, dat wil zeggen: aangepast voor weergave op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

Deze aanpassing is van start gegaan op 21 april en zal in de komende dagen en weken worden voortgezet.

In de praktijk zal uw website, als deze niet goed weergegeven wordt op een smartphone of tablet, dus bestraft en naar onder verwezen worden in de lijst met zoekresultaten. Enkele belangrijke aandachtspunten hierbij:

  • In principe geldt de bestraffing enkel als er gezocht wordt vanop een mobiel apparaat. Maar let op: volgens de website statcounter.com nemen mobiele toestellen (smartphones en tablets) samen al bijna 40% van het internet gebruik voor hun rekening en het aandeel stijgt nog steeds!
  • Het belangrijkste criterium om het label “mobile friendly” te krijgen: uw website moet “responsive” zijn, met andere woorden: de pagina-opmaak moet volledig automatisch aangepast worden aan het formaat van het scherm.
  • Andere criteria zijn: er mag geen technologie gebruikt worden die ongeschikt is voor mobiele apparaten (bij voorbeeld: Flash), de teksten zonder zoomen leesbaar zijn en knoppen moeten op alle apparaten vlot bediend kunnen worden.

Is uw website “mobile friendly”? Vraag uw gratis rapport.

Bij Indigo Productions maken we al een hele tijd alle nieuw gebouwde websites mobielvriendelijk, volgens de “responsive design” principes.
Wil u weten hoe goed uw website de “mobiele” test  doorstaat? Wij doen gratis de test voor u en leveren een rapport en advies op maat!
 

Gebruik ons contactformulier om uw gratis test en rapport aan te vragen!

 
Is uw site (nog) niet optimaal mobiel? Dan hoeft u niet te panikeren: de grote meerderheid van de sites is vandaag nog niet aangepast. Er is dus nog tijd om in te grijpen. Onze specialisten zullen u daarbij graag adviseren.

Eén ding is wel zeker: een mobielvriendelijke website is vandaag èn morgen een must voor een succesvolle internet aanwezigheid. Wacht dus niet te lang!
 

Wil u een mobiel vriendelijke website?